The Single Best Strategy To Use For istiridye mantar tohumu

 Yetiştiricilik için ekim zamanı olarak her mevsim tercih edilebilir. Uygun şartlar sağlanacağından four mevsim istediğiniz zaman kuzu göbeği tohumunu ekebilirsiniz.

Türkiye’de uzun yıllardır büyük ilgi gören Anadolu Miseli 1 kg hk-35 istiridye mantarı tohumu mantar yetiştiriciliği yapmak isteyenler için yüksek kalitede yetiştirme kolaylığı sunar. Uzmanların tecrübesi ve bilgisiyle steril ve profesyonel laboratuvar ortamında yetiştirilen istiridye mantarı tohumu Anadolu Misel tarafından paket içeriğinde “sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi” ile beraber gönderilir.

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık 15 ila twenty santigrat dereceler arası.

Poşete kesik atıldıktan yaklaşık ten gün sonra istiridye mantarlarının olgunlaştığı fark edilir.

Mantar üretmek isteyenlerin ilk etapta dışarıdan bu miselleri temin etmesi gerekmektedir. Bu miseller daha sonraları farklı yöntemler ile kolay bir şekilde çoğaltılabilir.

Toplam ağırlığın yüzde ikisi zaten yeterlidir ve toplam ağırlığın dörtte birine kadar spawn eklemek yanlış değildir. Dolayısıyla, substratın ağırlığının% twenty-thirty’u arasında olduğundan fazla tahmin etmemesi veya fazla tahmin etmesi önemsizdir.

 Bu işlemde 10 kilogram kompost kullanılacaksa en fazla 500 gram civarı mantar tohumu kullanmak uygun olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının ardından ise mantarların yetişmesi için uygun ortamın sağlanması gerekmektedir.

Yanıtla Merhaba Ben İstanbulda yaşıyorum evimin arkasinda birkaç yıl önce komşumuzun kestiği kavak ağacı kütüğü var biz bu kütüğü bahçeye koymuştuk doğal bir tabure olarak kullanıyorduk fakat agactaki catlaklardan iki yıldır istiridye mantarınin aynısından mantar çıkıyor biz emin olamadığımız için yemiyoruz acaba yenilmesinde bir sakınca varımdır biz tohum falan hicbirsey atmadık tamamen kendiliğinden

Bu sebeple mantar yetiştiriciliği, yenilebilir mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen her ülkede yetiştirilmelidir.

■ Evde yetiştirmek istediğiniz kültür mantarının kompostunu hazırlamalı ya da güvenilir kuruluşlardan satın almalısınız.

Tadı kırmızı eti anımsatan bu mantarı, bazı şefler en lezzetli etten daha lezzetli olarak anar.

Kan şekerini dengelemede sorun yaşayan kişilerin de tüketebileceği bir besin olan kuzugöbeği mantarı, demir eksikliği sorunu olanlar için de tedavi edici özelliğe sahip.

Kapsamlı ve profesyonel istiridye mantarı yetiştirmek isterseniz; sizlere bu konu hakkında daha read more detaylı bilgi verebiliriz. Genellikle kapsamlı istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler depo ya da çadvertır ortamında üretime başlar.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “The Single Best Strategy To Use For istiridye mantar tohumu”

Leave a Reply

Gravatar